---

Beste Gast,


Bent u, net als onze chef, een echte truffelliefhebber? Dan wilt u dit niet missen!
Begin februari wordt er een menu geserveerd op basis van Tuber Melanosporum Vitt, oftewel de zwarte truffel. Hij wordt de koning van de truffels genoemd en dat is niet voor niets. Bekend staat hij om het meest intense aroma en door de stevige structuur is mogelijk om deze truffel zowel rauw als verwarmd te serveren. 
Genoeg reden dus om heel menu te wijden aan dit prachtige product!

De chef zal een 5 gangenmenu bereiden, geheel vegetarisch, truffel heeft immers de hoofdrol! Bij dit menu worden geen passende wijnen geserveerd, maar we geven u de gelegenheid om een mooie fles van onze kaart te kiezen. Is een hele fles te veel? Door middel van het Coravin-systeem kunnen wij u ook wijnen per glas schenken, er staat een mooie selectie in onze wijnkaart. 

Op een rijtje:
- De menuprijs is €110,- p.p. 
- Geldig in de periode van 3 t/m 19 februari
- Reserveren graag telefonisch 0165-302208 of per email info@mijnkeuken.com, onder vermelding van het truffelmenu. 
- Let op, er is beperkte beschikbaarheid voor dit menu
- Dit menu is niet geldig i.c.m. andere acties of kortingen

---

Tartufo Nero Pregiato

Is de Italiaanse benaming van de zwarte truffel. Luigi Cianni, runt met zijn 3 zoons en vrouw het bedrijf Cianni Tartufi e Figli. In het glooiende landschap van la Marche zoekt hij met zijn hond Dolly naar de mooiste truffels.
De zwarte truffels mogen van 15 november tot 15 maart verzamelt worden, maar de optimale rijpheid heeft deze truffel begin februari. 


Wat is een truffel?

Truffels zijn zwammen die onder de grond groeien. Net als paddenstoelen ontstaan deze uit een web van draden in de bovenlaag van de grond. Op bepaalde punten in dit web ontstaat het zogenoemde ‘fruit’. Dit fruit kan uitgroeien tot een bovengrondse paddenstoel of een ondergrondse truffel.

---