Team


Pieter Bosters

Patron Cuisinier

Pieter Bosters is geboren in Bergen op Zoom en hij is afkomstig uit een echte horeca-familie. Hij heeft er voor gekozen de keuken in te gaan en heeft een koksopleiding gevolgd in Breda.

Nadat hij in meerdere sterren restaurants gewerkt heeft in binnen- en buitenland, opende hij in 2005 Restaurant Mijn Keuken in Wouw. In 2010 werd hij beloond met een Michelinster. De gedachte van Mijn Keuken is om eerlijke producten te gebruiken en op een hoog niveau te koken zonder tierlantijnen.

Pieter: “ Verse, mooie producten geven mij een enorme drive om vernieuwend te werken. Je voelt de creativiteit en gaat filosoferen over nieuwe combinaties. Daar streef je naar, maar dat is heel moeilijk, omdat het wiel al meerdere malen is uitgevonden. Ik ben dagelijks bezig met eten, maar niet om continu nieuwe dingen te bedenken. Er moet ook gewerkt worden. Het mooiste is de adrenaline die door je lichaam dendert wanneer het allemaal moet gaan gebeuren in die paar uurtjes in de avond. Daar heb je heel de dag hard voor gewerkt. Als het er uitkomt in een servies en de mensen tevreden zijn, is dat echt een beloning.”


Simone Tak

Maître

In 2011 is Simone Tak begonnen als medewerkster bediening, met als basis een middelbare hotelschool-opleiding aan De Rooi Pannen Breda, later heeft zij dit aangevuld met een opleiding voor gastronoom sommelier bij Peter Klosse. Na een aantal jaren ervaring binnen ons bedrijf heeft zij in tussen de leiding van de bediening op zich genomen, zowel voor als achter de schermen.

Simone: “ De passie voor het vak is met de jaren binnen Mijn Keuken gegroeid, het is super om je wijnkennis toe te kunnen passen bij het samenstellen van bijvoorbeeld het wijnarrangement. Natuurlijk proeven de koks dan ook mee, zij hebben immers de smaken en gerechten in hun hoofd.
Het is mijn missie ervoor te zorgen dat de zaken voor en achter de schermen op orde zijn, zodat mijn collega’s de ruimte hebben om te doen waar ze goed in zijn. Als de gasten het naar hun zin hebben door wat het hele team neer kan zetten, is ook mijn avond geslaagd. “


John Pookongsang

Sous-chef

John is weer terug op z’n oude stek. Zijn persoonlijke roots liggen in Thailand, maar zijn kook-roots in Wouw. In 2012 is John begonnen als leerlingkok om zijn koksopleiding aan de Cas Spijkers Academie te voltooien.
In 2014 heeft hij Mijn Keuken verlaten om zich te ontwikkelen en andere keukens te zien, onder andere bij Het Gebaar in Antwerpen. Gelukkig is het contact altijd gebleven en is John in de zomer van 2016 teruggekeerd, dit maal om de functie van Sous-Chef te vervullen samen met collega Thomas. Door de 2 keukens in het restaurant zijn er 2 knappe koppen nodig om het overzicht te bewaren.

John: “Vis of vlees is leuk, maar geef mij maar groentes! In mijn leerling-periode ben ik binnengekomen bij Mijn Keuken als een verlegen jonge knul, die niet goed durfde te praten en erg terughoudend was. Na een aantal weken werd Entremetier mijn functie, oftewel de groentekant. 1 op 1 met de chef in de ‘bovenkeuken’ was en is nog steeds iedere dag spannend. We krijgen dagelijks super verse producten binnen, dat is natuurlijk al een feestje om mee te mogen werken, maar daardoor moet je ook snel kunnen schakelen. Wat de ene dag nog volop verkrijgbaar is, kan de dag erna opeens niet meer te leverbaar zijn, dan wordt je creativiteit en kennis op de proef gesteld. Het niveau ligt hier hoog, daardoor voel ik met altijd gedreven om het beste te laten zien van wat ik in huis heb. “


Thomas van Voorst

Sous-chef

De nieuwste telg binnen het vaste Mijn Keuken team, maar niet nieuw in de kokswereld. Thomas was voor zijn komst bij ons in 2017, chef-kok bij restaurant de Stadstuin in Breda. Hij heeft zijn woonplaats verlaten en daar zijn wij maar wat blij mee. De goedlachse Overijsselse kok  brengt volop inspiratie en humor mee, en daar kunnen we nooit genoeg van hebben in het team!

Thomas: “Het was best even spannend om een functie als chef-kok op te geven en daarin een stapje terug te doen om qua niveau een stap omhoog te gaan. Gelukkig went dit erg snel en besef je je dat je als kok nooit uitgeleerd bent. Bij Mijn Keuken draait alles om de basis. De basis van je hele vissen die binnen komen en klassieke bereidingstechnieken toepassen in een hedendaags menu, alleen als de basis top is komt de verfijning die we willen in een gerechten tot zijn recht.”